Kraken komt ondanks wettelijk verbod nog veel voor

Kraken komt ondanks wettelijk verbod nog veel voor

Hoewel kraken volgens de wet sinds 2010 verboden is, wil dat niet zeggen dat het niet meer voorkomt. Sterker nog: de Telegraaf meldde op 20 april 2016 dat de wet krakers alleen maar in het zadel blijkt te helpen. De wet wordt namelijk niet nageleefd zoals die bedoeld is. De politie mag niet meer doen dan de kraak constateren en staat daarom machteloos. Dat komt omdat gemeenten en later ook rechters ervoor hebben gezorgd dat een pand niet meer mag worden ontruimd als het daarna langdurig leeg komt te staan.

Lees het hele artikel hier:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/25636539/___Krakers_hebben_vrij_spel___.html

 

Vastgoedbedrijf Bewi kreeg dit voorjaar ook te maken met krakers:

Bewi is de eigenaar van enkele panden aan de Harstenhoekweg in Scheveningen. Het Algemeen Dagblad berichtte op 15 april 2016 dat deze panden zijn gekraakt en dat de Haagse kortgedingrechter de krakers nog even laat zitten. Reden daarvoor is dat vastgoedbedrijf Bewi niet heeft hardgemaakt dat de panden op korte termijn gesloopt worden. Een sloopvergunning is er immers nog niet.

Bekijk het krantenartikel via deze link:

http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/4282842/2016/04/15/Krakers-Harstenhoekweg-mogen-van-rechter-blijven.dhtml

 

De kraak van de panden en de juridische rompslomp die er op volgt had eenvoudig voorkomen kunnen worden door VoorkomLeegstand in te schakelen. Wij stellen het vastgoed dat we in beheer hebben tijdelijk ter beschikking als woon- of werkruimte. Daardoor wordt de kans op kraak geminimaliseerd. Tegelijkertijd houden de tijdelijke gebruikers van het pand een oogje in het zeil. Schade aan het pand door bijvoorbeeld vandalisme of een lekkage wordt direct aan ons als beheerder gemeld. VoorkomLeegstand onderneemt vervolgens actie om de schade te herstellen.

Bezit u (leegstaand)vastgoed en wilt u dat beschermen tegen kraak of andere risico’s van leegstand? VoorkomLeegstand gaat graag met u in gesprek om te bespreken hoe wij u van dienst kunnen zijn!

Nieuws

Keurmerk Leegstand Beheer geaccrediteerd
14-06-2019

De Raad voor Accreditatie heeft het Keurmerk Leegstand Beheer (KLB) beoordeeld en heeft op basis hiervan besloten om de normenset en de systematiek van beoordelen van KLB te accrediteren. Dat betekent dat de normenset van KLB en de controle op deze normenset door SKW Certificatie professioneel, onafhankelijk en gedegen zijn. Koos Karssen, als kersverse voorzitter […]

Lees Meer

Tijdelijke transformatie dependance Liemers College Vestersbos.
28-02-2017

Het oude vmbo-schoolgebouw van het Liemers College aan Vestersbos 4 in Zevenaar wordt tijdelijk omgetoverd tot 31 onzelfstandige woningen. De gemeentelijke plannen voor deze transformatie zijn in een vergevorderd stadium. VoorkomLeegstand is de partij die de verandering, de verhuur en het beheer gaat uitvoeren. Reden voor de tijdelijke invulling is onder andere dat het pand […]

Lees Meer

VoorkomLeegstand beheert kasteel Endegeest te Oegstgeest
12-12-2016

Trots zijn wij om te melden dat VoorkomLeegstand dit schitterende kasteel en de bijbehorende oranjerie te Oegstgeest in beheer neemt Het kasteel, waar tot voorkort kantoorwerkzaamheden van GGZ Rivierduinen plaatsvonden, gaat in de verkoop. Om te voorkomen dat het complex leeg komt te staan, met alle risico’s van dien, ging opdrachtgever gemeente Leiden op zoek […]

Lees Meer