VoorkomLeegstand beheert kasteel Endegeest te Oegstgeest

Trots zijn wij om te melden dat VoorkomLeegstand dit schitterende kasteel en de bijbehorende oranjerie te Oegstgeest in beheer neemt

Het kasteel, waar tot voorkort kantoorwerkzaamheden van GGZ Rivierduinen plaatsvonden, gaat in de verkoop. Om te voorkomen dat het complex leeg komt te staan, met alle risico’s van dien, ging opdrachtgever gemeente Leiden op zoek naar een leegstandbeheerder om het complex te beschermen. Uit een selectie van vijf leegstandbeheerders beoordeelde de gemeente Leiden het door VoorkomLeegstand ingestuurde voorstel als beste. Medio december 2016 vindt de sleuteloverdracht plaats. Vanaf dat moment voert VoorkomLeegstand het beheer over het kasteel en de oranjerie.

schermafbeelding-2016-12-12-om-13-50-24

Beheer
Onze jarenlange ervaring leert ons dat wij vastgoed het best kunnen beschermen door het op tijdelijke basis in gebruik te geven als woon- of werkruimte. Gezien de allure van het complex en de uitstekende staat van beide gebouwen, is VoorkomLeegstand selectief in het zoeken naar de meest geschikte bruikleennemers. Gedurende het beheer wordt zowel het kasteel als de oranjerie beschikbaar gesteld aan een aantal ondernemers die op basis van een bruikleenovereenkomst tijdelijk gebruik maken van het complex. De ruimtes die door VoorkomLeegstand beschikbaar worden gesteld zijn geschikt als kantoorruimte, vergaderruimte, yoga-/dansruimte (met een maximum van 10 deelnemers per les) en ‘schoon’ atelier (bijvoorbeeld voor fotografie). De ruimtes zijn niet geschikt om te gebruiken als schilderatelier, opslagruimte of woonruimte. Net zoals bij al het andere vastgoed dat wij in beheer hebben bezoeken wij ook dit pand periodiek, zodat we precies weten wat er zich in- en rondom het complex zich afspeelt.

Samenwerking 

De gemeente Leiden en VoorkomLeegstand werken al langer samen. Sinds december 2014 heeft VoorkomLeegstand het beheer over een voormalig schoolgebouw aan de Sumatrastraat. De ruimtes daar worden momenteel gebruikt door sociaal- maatschappelijke stichtingen. Ook zijn daar diverse ruimtes in het pand beschikbaar gesteld als atelierruimte. Begin 2016 kwam ook een leegstaand schoolgebouw aan de Mary Zeldenrustweg in Leiden onder het beheer van VoorkomLeegstand te vallen. Met name praktijkruimtes en ateliers zijn in dat gebouw gehuisvest. Deze tijdelijke invulling blijkt een uiterst effectieve manier om de risico’s van een leegstand pand te minimaliseren.

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw vastgoed kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op. Wij zijn altijd bereid om u een op maat gemaakt voorstel te sturen.

E: info@voorkomleegstand.nl
T: 010 845 06 86

Nieuws

Keurmerk Leegstand Beheer geaccrediteerd
14-06-2019

De Raad voor Accreditatie heeft het Keurmerk Leegstand Beheer (KLB) beoordeeld en heeft op basis hiervan besloten om de normenset en de systematiek van beoordelen van KLB te accrediteren. Dat betekent dat de normenset van KLB en de controle op deze normenset door SKW Certificatie professioneel, onafhankelijk en gedegen zijn. Koos Karssen, als kersverse voorzitter […]

Lees Meer

Tijdelijke transformatie dependance Liemers College Vestersbos.
28-02-2017

Het oude vmbo-schoolgebouw van het Liemers College aan Vestersbos 4 in Zevenaar wordt tijdelijk omgetoverd tot 31 onzelfstandige woningen. De gemeentelijke plannen voor deze transformatie zijn in een vergevorderd stadium. VoorkomLeegstand is de partij die de verandering, de verhuur en het beheer gaat uitvoeren. Reden voor de tijdelijke invulling is onder andere dat het pand […]

Lees Meer

VoorkomLeegstand beheert kasteel Endegeest te Oegstgeest
12-12-2016

Trots zijn wij om te melden dat VoorkomLeegstand dit schitterende kasteel en de bijbehorende oranjerie te Oegstgeest in beheer neemt Het kasteel, waar tot voorkort kantoorwerkzaamheden van GGZ Rivierduinen plaatsvonden, gaat in de verkoop. Om te voorkomen dat het complex leeg komt te staan, met alle risico’s van dien, ging opdrachtgever gemeente Leiden op zoek […]

Lees Meer