Tijdelijke transformatie dependance Liemers College Vestersbos.

Het oude vmbo-schoolgebouw van het Liemers College aan Vestersbos 4 in Zevenaar wordt tijdelijk omgetoverd tot 31 onzelfstandige woningen. De gemeentelijke plannen voor deze transformatie zijn in een vergevorderd stadium. VoorkomLeegstand is de partij die de verandering, de verhuur en het beheer gaat uitvoeren.

Reden voor de tijdelijke invulling is onder andere dat het pand al enige tijd leeg staat, naast de nu aanwezige antikraakbewoning. Daarnaast is het een prima locatie om onder toeziend oog van een huismeester extra huisvesting voor jongeren in de categorie tot 24 jaar te realiseren. De nieuwe en vooralsnog tijdelijke invulling betreft het hoogbouwgedeelte en het direct hieraan grenzende laagbouwdeel van Vestersbos 4. De benodigde verbouwwerkzaamheden starten dit voorjaar nog, waarbij aan de buitenkant van het pand niets wordt gewijzigd. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de eerste bewoners deze zomer nog hun intrek nemen in het gebouw.

Woonfunctie
De bewoners kunnen via VoorkomLeegstand ruimtes van overwegend 50 m2 huren. De 31 wooneenheden hebben geen eigen toilet, keuken en badkamer, maar delen deze voorzieningen gezamenlijk. Vanuit de voormalige school zijn deze al in het pand aanwezig en worden hergebruikt in de gemeenschappelijke vorm. Ook de bestaande sportzaal en voormalige aula komen voor bewonersgebruik in de vorm van gezamenlijke recreatieruimte in aanmerking. De bewoners beschikken daarnaast over parkeerplaatsen, een overdekte fietsenstalling, een groot verhard buitengedeelte aan de achterzijde van het gebouw en een patiotuin.

Jongerenhuisvesting
“Graag willen we de slagingskans voor jongeren in Zevenaar op de woningmarkt verbeteren. De transformatie van Vestersbos 4 naar de tijdelijke functie wonen draagt daar aan bij. Met VoorkomLeegstand zijn goede afspraken gemaakt om de 31 onzelfstandige woningen bij voorkeur aan jongeren tot 24 jaar toe te wijzen, waarbij een inwonende huismeester een oogje in het zeil houdt”, aldus wethouder Albers. Deze woonunits worden in eerste instantie gerealiseerd voor een periode van vijf jaar. Daarna wordt bekeken wat een definitieve invulling voor de locatie kan zijn.

e139a7cc-528e-4449-acbf-7c18b22bb413

Nieuws

Keurmerk Leegstand Beheer geaccrediteerd
14-06-2019

De Raad voor Accreditatie heeft het Keurmerk Leegstand Beheer (KLB) beoordeeld en heeft op basis hiervan besloten om de normenset en de systematiek van beoordelen van KLB te accrediteren. Dat betekent dat de normenset van KLB en de controle op deze normenset door SKW Certificatie professioneel, onafhankelijk en gedegen zijn. Koos Karssen, als kersverse voorzitter […]

Lees Meer

Tijdelijke transformatie dependance Liemers College Vestersbos.
28-02-2017

Het oude vmbo-schoolgebouw van het Liemers College aan Vestersbos 4 in Zevenaar wordt tijdelijk omgetoverd tot 31 onzelfstandige woningen. De gemeentelijke plannen voor deze transformatie zijn in een vergevorderd stadium. VoorkomLeegstand is de partij die de verandering, de verhuur en het beheer gaat uitvoeren. Reden voor de tijdelijke invulling is onder andere dat het pand […]

Lees Meer

VoorkomLeegstand beheert kasteel Endegeest te Oegstgeest
12-12-2016

Trots zijn wij om te melden dat VoorkomLeegstand dit schitterende kasteel en de bijbehorende oranjerie te Oegstgeest in beheer neemt Het kasteel, waar tot voorkort kantoorwerkzaamheden van GGZ Rivierduinen plaatsvonden, gaat in de verkoop. Om te voorkomen dat het complex leeg komt te staan, met alle risico’s van dien, ging opdrachtgever gemeente Leiden op zoek […]

Lees Meer