Dansschool Dance Fit

“Dit is prettig ondernemen”

Als zijn reguliere werkdag erop zit, is Robin Buskermolen een paar avonden per week en meestal in het weekend te vinden in Dansschool Dance Fit. Samen met zijn vrouw runt hij dé dansschool van Leiden. “We wilden voor ruimte niet meer afhankelijk zijn van anderen. Hier kunnen we onze paren kwijt en zelf over het rooster beschikken.”

Zaaltje huren (pfff…)
Ik gaf al een tijd stijldansles voor diverse dansscholen, als aanvulling op hun rooster of als invaller bij ziekte en vakanties. Daarnaast vroegen mensen regelmatig of ik hen – vaak met wat vrienden – les kon geven. Toen ben ik meer onder eigen vlag gaan doen. Eerst kleinschalig. Ik had een geluidsinstallatie gekocht en huurde dan ergens een lokaal, clubgebouw of bedrijfsruimte. Tegenwoordig zijn we een solide dansschool met een trouwe achterban. De afhankelijkheid van locaties en roosters maakte het ons helaas steeds lastiger om verder te groeien.

Onder de mensen
De laatste jaren wilden mijn vrouw en ik er echt meer werk van maken. Dus gingen we op zoek naar een geschikte ruimte: niet duur en groot genoeg. Een loods of bedrijfsruimte viel af, dit was niet sfeervol genoeg en qua huur niet rendabel. Bovendien wilden we het liefst een locatie ‘onder de mensen’, in een wijk. Onze dansschool moest van Leiden zijn en blijven.

Dé tip
Via een Facebook-advertentie belandden we bij VoorkomLeegstand. Zij tipten ons over een gymzaal van een basisschool die beschikbaar was. Er moest wel van alles aan verspijkerd en schoongemaakt worden, maar daar keken we doorheen. De ruimte was niet zo groot als we eigenlijk zochten, maar zeker bruikbaar voor ons doel. Bovendien was het betaalbaar, we konden er dag en nacht in én mochten het helemaal naar onze smaak inrichten.

Zo geregeld
De bruikleen-constructie is ideaal. De gemeente houdt het pand wind- en waterdicht, wij doen de rest. Is er iets aan de hand in de beheersfeer, dan stuur ik een WhatsApp’je naar Baue van VoorkomLeegstand. Hij brengt waar nodig de gemeente op de hoogte. In het begin was dat bijvoorbeeld nodig. Maar de volgende dag stonden er wèl dakdekkers klaar om het dak te repareren. Laatst stond Baue zelf de voorkant van het pand met een hogedrukreiniger schoon te spuiten en schoffelden we met z’n allen de voortuin.

Lucht
Voor ons is Dance Fit een uit de hand gelopen hobby. Een houten vloer, voldoende ruimte, en muziek… meer hebben we niet nodig. Tegen lage maandlasten en een beperkt risico lukt het ons makkelijker om de dansschool naar een volgende fase te laten groeien. We kunnen nu echt doen wat we willen. Dat is heel fijn ondernemen.

www.dance-fit.nl

Nieuws

Keurmerk Leegstand Beheer geaccrediteerd
14-06-2019

De Raad voor Accreditatie heeft het Keurmerk Leegstand Beheer (KLB) beoordeeld en heeft op basis hiervan besloten om de normenset en de systematiek van beoordelen van KLB te accrediteren. Dat betekent dat de normenset van KLB en de controle op deze normenset door SKW Certificatie professioneel, onafhankelijk en gedegen zijn. Koos Karssen, als kersverse voorzitter […]

Lees Meer

Tijdelijke transformatie dependance Liemers College Vestersbos.
28-02-2017

Het oude vmbo-schoolgebouw van het Liemers College aan Vestersbos 4 in Zevenaar wordt tijdelijk omgetoverd tot 31 onzelfstandige woningen. De gemeentelijke plannen voor deze transformatie zijn in een vergevorderd stadium. VoorkomLeegstand is de partij die de verandering, de verhuur en het beheer gaat uitvoeren. Reden voor de tijdelijke invulling is onder andere dat het pand […]

Lees Meer

VoorkomLeegstand beheert kasteel Endegeest te Oegstgeest
12-12-2016

Trots zijn wij om te melden dat VoorkomLeegstand dit schitterende kasteel en de bijbehorende oranjerie te Oegstgeest in beheer neemt Het kasteel, waar tot voorkort kantoorwerkzaamheden van GGZ Rivierduinen plaatsvonden, gaat in de verkoop. Om te voorkomen dat het complex leeg komt te staan, met alle risico’s van dien, ging opdrachtgever gemeente Leiden op zoek […]

Lees Meer